Spel en sport voor kinderen

Voor kinderen zijn er veel mogelijkheden om te gaan sporten. Als u uw kind al vroeg laat kennismaken met allerlei sporten, leert het dat sporten leuk is. Daar heeft uw kind de rest van zijn leven plezier van.

Sporten is goed voor zijn gezondheid. En als uw kind bij een sportclub gaat, ook goed voor zijn sociale contacten.

Sportverenigingen

Vanaf 4 jaar kunt u uw kind al kennis laten maken met verschillende sporten. U kunt uw kind inschrijven bij een sportvereniging, maar ook buurthuizen en (brede) scholen organiseren na school sportactiviteiten. Bij sommige verenigingen kan uw kleuter al echt meedoen aan trainingen en wedstrijden.

Rond 8 jaar kiest uw kind meestal zelf voor een bepaalde sport, maar sommige kinderen hebben al jonger een duidelijke voorkeur.

Spel

Soms speelt uw kind in z'n eentje, soms met u of met andere kinderen. Kinderen spelen omdat ze het leuk vinden. Veel kinderen vinden het fijn om buiten te spelen!

Spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling, nu en later. Spelen is goed voor het lichaam, het verstand en de taal. Spelende kinderen leren dat ze rekening moeten houden met anderen. Thuis, op straat, in de speeltuin, bij spelletjes en op school gelden regels waar ze zich aan horen te houden. Ze leren hoe ze hun fantasie kunnen gebruiken.

 

Keurmerk Stichting Opvoeden

Bron: Spel en sport voor kinderen

Geef uw mening over deze informatie

info Uw mening wordt verstuurd naar de webbeheerder van deze website. De webbeheerder kan contact met u opnemen wanneer u hiervoor kiest, maar is hiertoe niet verplicht.

Wanneer u een persoonlijke vraag heeft kunt u het contactformulier invullen.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult