Advies voor welzijn en zorg
Wonen

Wonen

Prettig wonen is belangrijk. Daar is iedereen het over eens.

Wat is uw situatie?

Lekker Thuis Wonen

U voelt zich nu fijn in uw woning. En dat wilt u graag zo houden in de toekomst. De gemeente Geldermalsen, Kleurrijk Wonen en WelzijnGeldermalsen stimuleren met name 55-plussers om hun huis eens kritisch onder de loep te nemen. Dat geeft inzicht in kleine en grotere ingrepen die voor extra comfort zorgen en voorbereiden op de toekomst.

Een woning moet passen bij uw persoonlijke situatie.

Misschien twijfelt u tussen een woning kopen en huren. Als u een laag inkomen heeft, kunt u denken aan sociale huur. Als u ouder wordt, is een seniorenwoning misschien iets voor u. Als u een beperking heeft, kunt u kiezen voor woningaanpassingen of een aangepaste woning.

Zelfstandig blijven wonen

Ieder mens wil graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. U kunt hier tips lezen over zelfstandig wonen voor:

  • Senioren
  • Mensen met een lichamelijk beperking
  • Mensen met een verstandelijk beperking
  • Mensen met een psychische aandoening

Verhuizen

Het kan ook zijn dat u op zoek bent naar een nieuwe woning, of deze al gevonden heeft. Dan gaat u verhuizen. En dat is soms nog een hele klus!

Dakloos

Misschien heeft u geen woning en bent u dakloos. Hoe kunt u de draad weer oppakken? Waar vindt u daklozenopvang?

De buurt

Uw omgeving heeft natuurlijk veel invloed op uw woonplezier. Zo kunt u investeren in een goede band met uw buren, of actief worden via het buurtcentrum.

Misschien geven uw buren u ook overlast. Dan kunt u eens kijken wat u daar aan kan doen en waar u de overlast kan melden.